Surface Treatment

Maan Special Products is in staat op uw productoppervlak te behandelen om zo de eigenschappen van het oppervlak te beïnvloeden. Deze behandeling kan plaatsvinden om de verlijming te optimaliseren (voorbehandeling), maar er zijn ook andere oppervlaktetechnieken mogelijk bij Maan Special Products.

 

Voorbehandeling

Voor een optimaal eindresultaat vinden bepaalde processen, zoals Plasma CVD, plaats onder vacuüm. Het vergroot de beheersbaarheid en reinheid van het systeem.

 

CVD

Chemical vapour deposition. Door middel van dit proces kunnen we hydrofiele (waterlievend) of hydrofobe (waterafstotend) lagen aanbrengen, met een dikte tussen de 70 en 500 nm,

 

Plasma en corona

Een voorbehandeling met plasma zorgt daarbij voor een betere hechting. Maan Special Products beschikt over de benodigde corona en plasma-apparatuur. Zo kunnen we het materiaal eigenschappen meegeven die gewenst zijn voor verdere verwerking van het product. Het geeft bedrijven meer vrijheid in de keuze van materialen en kan

bepaalde (dure of milieubelastende) productiestappen vervangen.

 

Laser

De mogelijkheid bestaat om oppervlakken met laser-applicaties te behandelen. Hiermee kunnen wij kunststoffen en metalen micropolijsten en opruwen op microniveau.

nl