Historie

Maan Special Products B.V. is officieel actief sinds 2006. Oorspronkelijk als ondersteunend onderdeel van LC Maan Engineering.

1996 – Oprichting LC Maan Engineering B.V.
Maan Group is bij de oprichting gestart onder de bedrijfsnaam LC Maan Engineering. Deze B.V. is in 1996 opgericht door André Jansen. Tot op heden is André Jansen eigenaar van Maan Group. De kerntaak van LC Maan was gericht op de ontwikkeling en het bouwen van lijmmachines.

Van machine naar productie
De producten die de machines verlijmden werden steeds specifieker, kleiner en geavanceerder. De productievraag ontstond. Vanaf dat moment verzorgde LC Maan ook de productie voor een grote groep klanten. Het zogenaamde lijmen tegen betaling (LoonCoaten) ontstond en daarmee de naam LC Maan.

2006 – Maan Special Products
De productieactiviteiten kregen een steeds prominentere plaats binnen LC Maan Engineering. In 2006 besloot het management om Maan op te splitsen in twee onderdelen, namelijk LC Maan Engineering (machinebouw) en Maan Special Products (productie).
Vanaf die periode groeide Maan Special Products uit tot een innovatief en gespecialiseerd productiebedrijf op het gebied van belijmen en het behandelen van oppervlakken.
In 2007 nam Maan Special Products intrek in een nieuw bedrijfspand, wat sinds 2012 geheel is ingericht voor de activiteiten van Maan Special Products.

2012 – Onderzoek- en ontwikkelingstak individueel verder
Binnen Maan Special Products ontstond een team die zich met name focuste op ontwikkeling, nieuwe en innovatieve projecten. Sinds 2012 is deze tak zelfstandig verder gegaan onder de naam Maan Research & Development.

 

 

 

ennl